Afecțiuni ginecologice care pot fi tratate cu laserul CO2

Cele mai frecvente afectiuni de functionalitate si estetica ginecologica,pe care de foarte multe ori femeile le pun pe seama nasterii sau a varstei si cred, in mod eronat, ca nu se pot trata sau ameliora, sunt de fapt afectiuni care se pot trata cu ajutorul laserului CO2:

Atrofia Vaginală: Laserul CO2 poate trata atrofia vaginală, care apare de obicei după menopauză, cauzată de scăderea nivelurilor de estrogen. Procedura poate îmbunătăți simptomele cum ar fi uscăciunea, pruritul și disconfortul.

Laxitatea Vaginală: Laserul CO2 poate fi folosit pentru a îmbunătăți laxitatea vaginală, reducând diametrul intern al vaginului și îmbunătățind tonusul țesutului.

Condiloamele Genitale: Acestea sunt veruci cauzate de virusul papiloma uman (HPV) și pot fi îndepărtate eficient cu laserul CO2.

Hiperplazia Labiei Minore: Laserul CO2 este folosit și pentru labioplastie, pentru a corecta asimetriile sau mărirea anormală a labiilor minore.

Vaginita Atrofică: Acesta este un simptom al sindromului de uscăciune vulvovaginală și poate fi tratat cu ajutorul laserului CO2 pentru a îmbunătăți hidratarea și elasticitatea țesuturilor.

Papilomatoza Vestibulară: În unele cazuri, laserul CO2 poate fi utilizat pentru a îndepărta papiloamele vestibulare, care sunt mici creșteri benigne pe piele.

Aderențele Vaginale: Laserul CO2 poate fi folosit pentru a trata aderențele vaginale sau synechiile, rupând țesutul cicatricial și restabilind funcția normală.

 

Important de reținut:

Utilizarea laserului CO2 în tratamentele ginecologice ar trebui făcută urmare a unei evaluari și sub supraveghere medicală strictă, deoarece există anumite riscuri și limitări. De asemenea, consultarea cu un medic specialist înainte de alegerea unui astfel de tratament este esențială pentru a determina dacă este cea mai potrivită opțiune terapeutică pentru condiția specifică.

Afectiuni ginecologice tratabile cu laserul cu CO2

Citește mai departe