La Bloom Clinique, putem optimiza performantele fizice si psihice cu ajutorul cocktail-urile perfuzabile ce utilizeaza vitamine, minerale si complexe de antioxidanti, astfel incat sa avem o imunitate crescuta, sa facem fata unui stil de viata solicitant si sa putem regenera cat mai multe tesuturi pentru a limita imbatranirea si imbolnavirea.
Vitaminele sunt substante nutritive necesare organismului. Cu toate acestea, daca nu se adopta o dieta variata care sa contina toate grupele de alimente, este relativ usor sa nu se ajunga la recomandarile zilnice minime de vitamine. Vitaminele sunt compusi organici esentiali pentru sanatatea normala. O parte din vitamine precum vitamina C, nu sunt sintetizate in organism si trebuie furnizate din dieta, altele sunt produse de flora intestinala. Ele au un rol foarte complex, fiind implicate in procese celulare in calitate de coenzime, iar altele functioneaza asemanator hormonilor. Vitaminele sunt impartite in liposolubile -se dizolvă in grasimi (A, D, E si K) si hidrosolubile – se dizolva in apa (grupul de vitamine B, PP si C).
Deficienta severa a vitaminelor produce conditii patologice specifice (avitaminoze), dar pana la acesta faza organismul compenseaza functiile pe cat posibil, dar cu afectarea calitatii vietii. Radicalii liberi sunt produsi de organismul propriu in urma proceselor chimice normale pentru viata oragnismelor. Mai exact, celulele utilizeaza oxigenul pentru a produce energie, iar radicalii liberi eliberati in urma acestui proces. Toate celulele din corpul uman sunt constant amenintate de acesti compusii chimici cunoscuti sub numele de radicali liberi. Acumularea acestor molecule la nivelul organismului au ca efect deteriorarea celulele si a materialului genetic, ceea ce poate duce la scaderea capacitatii de vindecare, scaderea imunitatii, boli cardiovasculare sau imbatranire prematura. Atunci cand exista prea multi radicali liberi in organism, se creaza un dezechilibru ce se numeste stres oxidativ, care ne predispune la diverse manifestari cronice, care au un caracter de durata. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi prin cedare de electroni. Din acest grup fac parte unele vitamine si minerale – inclusiv vitamina C si E si minerale precum cupru, seleniu si zinc, dar si alte substante precum glutationul, curcuminul, resveratrolul, etc. Organismul uman produce antioxidantii proprii, insa acestia trebuiesc permanent completati cu surse din mancare, in special prin fructe si legume PROASPETE si suplimente alimentare.