Bio fillers: o alternativă naturală pentru întinerirea feței

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde elasticitatea și volumul, prezentând linii fine, riduri și o pierdere a plenitudinei feței. Pentru a combate aceste semne de îmbătrânire, mulți oameni apelează la tratamente cosmetice, cum ar fi filler-urile dermice. Cu toate acestea, cele tradiționale sunt adesea fabricate din materiale sintetice sau derivate de la animale, care pot provoca reacții alergice și alte efecte adverse. Fillerele bio, pe de altă parte, oferă o alternativă naturală care este derivată din materiale organice și poate oferi beneficii similare fără riscuri.

Ce sunt Fillerele Bio (Bio Fillers)?

Fillerele bio sunt fabricate din substanțe naturale, biodegradabile, cum ar fi acidul hialuronic, colagenul și hidroxilapatita de calciu. Aceste materiale se găsesc in mod natural in organism si sunt responsabile pentru menținerea volumului si elasticității pielii. Când sunt folosite ca materiale de umplere, pot ajuta la restabilirea volumului, la netezirea ridurilor și a liniilor fine și la îmbunătățirea trăsăturilor faciale.

Beneficiile bio-fillerelor

  • Naturale și biodegradabile: fillerele bio sunt fabricate din substanțe naturale, biodegradabile, ceea ce înseamnă că sunt descompuse și eliminate de organism în timp. Acest lucru reduce riscul de reacții adverse sau efecte pe termen lung.
  • Rezultate de lungă durată: fillerele bio pot oferi rezultate de lungă durată, efectelor lor întinzându-se de la șase luni până la doi ani, în funcție de tip și de zona de tratament.
  • Timp de recuperare minim: spre deosebire de fillerele tradiționale, care pot impune câteva zile de timp de recuperare, bio-fillerele au de obicei timp de recuperare scurt, majoritatea pacienților putându-și relua activitățile imediat după tratament.
  • Versatil: fillerele bio pot fi folosite pentru a trata o gamă largă de probleme cosmetice, inclusiv liniile fine, ridurile, pierderea volumului facial și mărirea buzelor.
  • Sigur: deoarece fillerele bio sunt fabricate din materiale naturale, acestea sunt în general sigure pentru majoritatea pacienților, cu un risc scăzut de reacții alergice sau alte efecte adverse.

Ce conțin fillerele bio?

  • Acidul hialuronic: este o substanță naturală în organism care este responsabilă pentru menținerea volumului și elasticității pielii. Este produs prin fermentație bacteriană sau extras din țesut animal, cum ar fi fagurii de cocoș. Acidul hialuronic este apoi purificat și procesat într-o substanță asemănătoare gelului care poate fi folosită ca umplutură.
  • Colagenul: este o proteină care se găsește în piele și în alte țesuturi conjunctive. Poate fi extras din surse animale, cum ar fi vaci sau porci, sau produs folosind tehnologia ADN-ului recombinant. Colagenul este apoi purificat și procesat într-o substanță asemănătoare gelului care poate fi folosită ca umplutură.
  • Hidroxilapatita de calciu: este un mineral care se găsește în mod natural în oase și dinți. Poate fi produs sintetic sau derivat din os de animal. Hidroxilapatita de calciu este apoi purificată și procesată într-o substanță asemănătoare gelului care poate fi folosită ca umplutură.

Odată ce aceste materiale sunt extrase, ele sunt injectate în piele folosind un ac fin pentru a reda volumul, a netezi ridurile și liniile fine și pentru a îmbunătăți trăsăturile feței. Tratamentul durează de obicei între 30 de minute și o oră și rezultatele sunt vizibile imediat, cu efecte care durează de la șase luni până la doi ani, în funcție de tipul de umplutură și de zona de tratament.

În concluzie, bio fillerele oferă o alternativă naturală, biodegradabilă la cele tradiționale și pot oferi rezultate de lungă durată, versatile, cu timp de nefuncționare minim. Dacă vă gândiți la un tratament de umplutură pentru a vă îmbunătăți aspectul, discutați cu un profesionist medical calificat pentru a vedea dacă substanțele de umplutură bio pot fi potrivite pentru dvs.

Bio fillers

Citește mai departe