Cand este indicata recuperarea medicala si kinetoterapia in patologia coloanei vertebrale si cum trebuie procedat?

Recuperarea medicala si kinetoterapia ar trebui sa fie indicate in cazul patologiilor coloanei vertebrale la cateva saptamani de la debutul simptomatologiei pentru a accelera procesul de vindecare. Aceste terapii pot scadea durerea, imbunatati functionarea coloanei vertebrale, oferi un sprijin adecvat zonei dureroase, creste mobilitatea, coordonarea si flexibilitatea acesteia precum si mentin functionalitatea liniilor superioare ale corpului.

Kinetoterapiile sunt un set de exercitii fizice destinate a ameliora simptomele si a reabilitare leziunea musculoscheletala prin redresarea miscarilor anormale si imbunatatirea proprioceptiei.

De obicei, se recomanda exercitii usoare care sa se concentreze pe protectia articulatiilor prevenind edemul, rigiditate musculara si instabilitate in zona respectiva. Exercitiile trebuie efectuate sub un program bine gandit care respecte anumite principii: progresivitate, cicluri, balansarea intre muschii agonisti and antagonisti. Abordarea kinetoterapeutica se face conturand anumite obiective clare urmarind punctele proeminente ale pacientului: aliniere corecta posturala, tonus muscular echilibrat, postura bio / structurale optime.

In aceasta etapa de recuperare este necesar ca pacientul sa fie supervizat de catre medic pentru ca evolutia tratamentului sa fie monitorizata corect astfel incat rezultatele sa apar rapid si fara complicatii ulterioare.

Poate un program de recuperare medicala si kinetoterapie sa previna o interventie chirurgicala la nivelul coloanei vertebrale?

Da, un program de recuperare medicala si kinetoterapie poate fi foarte eficient in ameliorarea simptomelor provocate de o problema la nivelul coloanei vertebrale. Unele persoane pot avea nevoie sa se supuna unei interventii chirurgicale, insa prin exercitiile corecte si terapia fizica adecvata, simptomele pot fi reduse sau chiar eliminate. Astfel, se poate preveni necesitatea unei interventii chirurgicale.

kinetoterapie

Citește mai departe