Cum prevenim infecțiile sezoniere?

Cele mai frecvente infectii respiratorii in sezonul rece in Romania sunt: gripa, bronșita acuta, pneumonie, sinuzita, laringita si faringita.

Prevenirea infectiilor respiratoria superioare (sinuzite, laringite, faringite) in sezonul rece poate fi realizata prin adoptarea unor masuri simple, cum ar fi evitarea expunerii la frig si umezeala, purtarea hainelor adecvate si mentinerea unei bune igiene respiratorii. De asemenea, este important sa se evite expunerea la fumul de tigara si alte substante toxice. Pentru a preveni aceste boli infectioase, este recomandat sa se consume alimente bogate in vitamine si minerale, precum si sa se bea multe lichide. De asemenea, este important sa se faca exercitii fizice regulate pentru a mentine sanatatea generala. In plus, tratamentele fitoterapeutice pot fi folosite pentru a preveni laringita. Uleiurile esentiale de eucalipt, menta si tea tree sunt utile pentru calmarea gatului inflamat si ameliorarea simptomelor laringitei. De asemenea, ceaiurile din plante precum musetelul, coada-calului si sunatoarea sunt benefice pentru reducerea inflamatiilor gatului si ameliorarea simptomelor laringitei. In plus, consumul de sucuri naturale din fructe proaspete poate fi util in tratamentul laringitei.

Este recomandat sa apelezi la medicul ORL in sezonul rece daca prezinti simptome precum tuse, stranut, congestie nazala, dureri in gat sau pierderea auzului. Aceste simptome pot fi cauzate de o infectie respiratorie sau de alte afectiuni ale sistemului respirator. De asemenea, este important sa mergi la medic daca simptomele persista mai mult de o saptamana.

raceali, gripe si afectiuni respiratorii specifice sezonului rece

Citește mai departe