Epilare definitivă

Vrajiti de mirajul pielii perfecte, adesea uitam despre riscurile la care ne supunem atunci cand alegem epilatul definitiv cu laser si nu tinem cont de sfaturile medicilor dermatologi- Sezonul optim pentru epilarea definitivă cu laser este, în general, toamna sau iarna. Iată câteva motive pentru aceasta:

Expunere Limitată la Soare:

În timpul toamnei și iernii, pielea pe care ne propunem sa o epilam cu laserul, are o expunere mai redusă la soare. Expunerea la soare este descurajată în general înainte și după tratamentele cu laser pentru îndepărtarea părului, deoarece poate crește riscul de complicații, cum ar fi hiperpigmentarea, arsurile sau alte probleme ale pielii. În sezoanele mai răcoroase, soarele este mai puțin intens iar hainele de iarna ne acopera corpul aproape in intregime, ceea ce reduce la minim orice risc pentru piele.

Nuanțe mai Deschise ale Pielii:

Din cauza expunerii reduse la soare, tonurile de piele sunt mai deschise iarna, fapt care reduce riscul hiperpigmentarii.

Mai Ușor de Urmat Instrucțiunile de După Îngrijire:

După îndepărtarea părului cu laser, este esențial să eviți expunerea la soare și activitățile legate de căldură, cum ar fi băile fierbinți, saunele și exercițiile fizice excesive. Acestea pot fi mai ușor de evitat în lunile mai reci.

Permite Timp pentru Finalizarea Protocolului de Epilat Definitiv:

Deoarece îndepărtarea părului cu laser necesită, mai multe ședințe spațiate la interval de câteva săptămâni pentru a tinti eficient toți foliculii de păr, în toate etapele de crestere ale acestuia, începerea în toamnă sau iarnă permite finalizarea întregului ciclu de tratament până în primăvară sau vară, când incepe sezonul vacantelor si al expunerii pielii la soare.

Recomandari

Urmați întotdeauna sfaturile și instrucțiunile specifice de la terapeutul dvs. de îndepărtare a părului cu laser, deoarece tipurile individuale de piele, de păr și condițiile de sănătate pot influența momentul și eficacitatea tratamentelor.

Utilizați o cremă de protecție solară cu un factor de protecție solară (SPF) înalt pe zonele tratate expuse la soare, indiferent de sezon.

Asigurați-vă că sunteți un candidat potrivit pentru îndepărtarea părului cu laser, discutând antecedentele medicale, medicamentele și tipul de piele și de păr cu un practician calificat.

In concluzie

Toamna și iarna sunt, în general, cele mai bune sezoane pentru epilarea definitivă cu laser datorită expunerii reduse la soare, tonurilor mai deschise ale pielii și comodității de a adera la instrucțiunile de îngrijire post-tratament si de a duce protocolul de epilare la bun sfarsit inainte de sezonul cald, cand este mult mai greu sa nu ne expunem la soare.

 

Epilare definitiva

Citește mai departe