Nutriția în timpul menopauzei are nevoie de mici ajustări și, la fel ca în cazul celorlalte schimbări, o atenție sporită

Nutriția în timpul menopauzei este crucială, deoarece femeile experimentează numeroase schimbări hormonale, fizice și metabolice în această perioadă. O dietă echilibrată, sănătoasă și diversificată poate ajuta la atenuarea simptomelor menopauzei și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase, precum și la prevenirea anumitor afecțiuni, cum ar fi osteoporoza și bolile cardiovasculare.

Principii de bază

Consumați Multe Fructe și Legume:

Acestea furnizează fibre, vitamine și minerale esențiale și pot contribui la sănătatea generală și la prevenirea bolilor cronice.

Includeți Proteine de Calitate:

Sursele de proteine cum ar fi peștele, puiul, ouăle, leguminoasele și nucile pot menține masa musculară și pot oferi energie.

Optați pentru Grăsimi Sănătoase:

Grăsimile mononesaturate și polinesaturate, cum ar fi cele din avocado, uleiul de măsline și pește, sunt opțiuni sănătoase.

Consumați Alimente Bogate în Calciu și Vitamina D:

Acestea sunt esențiale pentru sănătatea osoasă. Includeți în dietă lactate, pește gras și alimente fortificate cu calciu și vitamina D.

Hidratare Adeecvată:

Apa este vitală pentru toate funcțiile corpului și poate ajuta la menținerea greutății și la reducerea retenției de lichide.

Considerații Specifice în Menopauză

Reducerea Consumului de Zahăr și Carbohidrați Rafinați:

Poate ajuta la menținerea greutății și la prevenirea creșterii în greutate asociate cu menopauza.

Controlul Greutății:

Un aport caloric adecvat și exercițiile fizice regulate pot ajuta la combaterea creșterii în greutate care apare adesea în timpul menopauzei.

Limitarea Consumului de Alcool și Cafea:

Poate ajuta la reducerea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile de căldură și tulburările de somn.

Fier și Vitamina B12:

Sunt importante pentru prevenirea anemiei, în special la femeile care experimentează sângerări uterine abundente în premenopauză.

Fibre:

Consumul de fibre poate preveni constipația și poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Antioxidanți și Fitonutrienți:

Alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele colorate, și fitonutrienți, cum sunt soia și semințele de in, pot ajuta la reducerea simptomelor menopauzei și la prevenirea bolilor cronice.

Exerciții Fizice și Stil de Viață

Alături de o alimentație sănătoasă, un stil de viață activ și un somn adecvat sunt, de asemenea, componente vitale ale sănătății în timpul menopauzei.

Consultație Medicală și Suplimente

Înainte de a începe orice schimbare în dietă sau de a lua suplimente, este esențial să discutați cu un medic sau un nutriționist care vă poate furniza recomandări bazate pe nevoile și circumstanțele dvs. individuale.

Așadar, abordare echilibrată a nutriției în menopauză, combinată cu un stil de viață sănătos și activ, poate ajuta la gestionarea simptomelor și la promovarea unei stări de bine pe termen lung în această etapă a vieții.

Nicio pauza la menopauza Bloom

Citește mai departe